PDR

Anaokulu

Çocuklarımız için okul; sosyalleşme, öğrenme, kendini tanıma, yeni beceriler edinme ve bunları deneme alanıdır. Okul öncesi dönem ise onların hızla gelişen dünyaya uyum sağlama ve öne geçebilmek için elimizde olan bir fırsat olarak tanımlanabilir. Ayrıca bireyin gelecekteki davranışlarını yönlendiren ve biçimlendiren temellerin atıldığı bir dönemdir. Bu süreçte hem sosyal ve hem eğitimsel anlamda çocukların gelişim süreçlerinin takip edilmesi, bu konuda aileyi bilgilendirmek ve uygun şekilde yönlendirmek çok büyük önem taşımaktadır. Karşılaşabileceğimiz bazı sıkıntılar, her konuda olduğu gibi erken yaşta tespit edildiği takdirde, daha hızlı ilerleme kaydedilmekte ve çocuğun eğitim hayatını, sosyal hayatını etkileyen başka zorluklara dönüşmesi önlenebilmektedir.
PDR bölümü de bu noktada devreye girerek, hayat destek birimi olarak sizlerle beraber öğrencilerimizin gelişimlerini takip eder. Okulumuzda uyguladığımız önleyici ve gelişimsel rehberlik modeli ile çocuklarımızın kendi değerlerini oluşturmaları için ailelerimizle birlikte çalışmaya ve ortak hareket etmeye önem veriyoruz.
PDR bölümü olarak anaokulunda neler yapıyoruz?

Kısacası “Mutlu Çocuklar” yetiştirmek için sizinle çalışıyoruz.