İlkokul

Hayallerin Ötesi Düşleyap Atölyesi

Çocuk olmak;

Bir kuşla birlikte uçmak uçsuz bucaksız diyarlara ya da bir karıncanın yuvasında olabilmek, sofrasına oturup sohbet edebilmek doyasıya. Çocuksanız sınır yoktur hayallerinize. Çocuklar çok yaratıcıdırlar, özgün, orijinal ve eğlencelidirler. Şaşırtıcı derecede adaletlidirler, sonsuz bir cesaretleri vardır, hata yapmaktan korkmazlar. Bütün düşüncelerini özgürce söyleyebilirler, aynı zamanda duygusal, paylaşımcı ve fedakârdırlar. Saf ve temizdirler, düşündükleri gibi olabilir ve özel bir şey yapmadan çok ilginç fikirler ortaya koyabilirler. Biz yetişkinlerin sahip olmaya çalıştığı birçok beceriyi gerçekleştirebiliyorlar belki de. Bizden tek istedikleri onları dinlememiz ve fikirlerine değer vermemiz.

Bizler, öğrencilerimizin içlerinde bulunan düşünme potansiyellerini keşfederek ve var olan yaratıcı güçlerini geliştirerek hayata daha iyi hazırlanmalarını amaçlıyoruz. Düşleyap dersinde çocukların hayal güçlerini destekleyici ve bu yeteneklerini korumalarını sağlayacak, engin hayal güçlerini besleyen, eğlenceli ve düşündürücü birçok etkinlik yapıyoruz. Oyunlar oynuyor, bol bol düşünüyor ve yaparak-yaşayarak öğrenmelerine destek sağlıyoruz. Birbirinden ilginç ürünler tasarlamaları ve yeni icatlar oluşturmaları için onları teşvik ediyoruz.

Bu doğrultuda öğrencilerimiz, anaokulu 5 yaş grubundan 4.sınıf sonuna kadar haftada 1 saat okulumuzun bu ders için özel olarak hazırlanmış sınıfında düşle yap dersine katılım göstermektedirler. Düşleyap dersinde, öğrencilerimiz yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri destekleyecek ve düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak, içine oyunu da katan aktif etkinlikler yaparlar.

Düşleyap derslerine etkin olarak katılan birey,

Küçük yaştan itibaren sorgulayan, araştıran, üreten, merak eden yaratıcı beyinler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.