10.11.2021

Okulumuzda 10 Kasım Töreni

Atatürk‘ün kurduğu Türk Eğitim Derneğinin Bursa’daki meşalesi okulumuzda, Mustafa Kemal Atatürk özlemle anıldı. Okulumuz öğrencileri, okula geldiklerinde kalplerinde yaşattıkları Mustafa Kemal Atatürk’e çiçekler sunarak ona olan hasret ve bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular. Öğrenciler, öğretmenler ve Okul Müdürleri saat dokuzu beş geçe saygı duruşunda bulundular. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yılında O’na duyulan özlemin her zamankinden daha fazla olduğunu dile getiren TED Bursa Koleji Anaokulu Müdürü Ebru BİLGÜTAY, Atatürk’ün çok başarılı bir komutan olması ile birlikte başarılı bir siyasetçi, devlet adamı ve eğitimci olduğunu vurguladı. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini geleceği nesillere yönelik attığını belirtti. Bu anlamlı töreni gerçekleştirmede emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür eden Ebru BİLGÜTAY’ın konuşması sonrasında öğrenciler Dilek Özcan Oditoryumu’nda gerçekleşen anma törenine katıldılar. Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı çok sesli koro ve lise öğrencilerinin hazırladığı “Tüm Zamanlar İçinde Zamansız Atatürk” temalı dans ve müzikli gösteri, anma törenine büyük bir anlam kazandırdı.