K12net English
16.06.2021

IB Türkçe A Dersi Kapsamında Satırlardan Beyaz Perdeye Yolculuk

TED Bursa Koleji IB Türkçe A dersi çalışmalarında 10. sınıftan 12. sınıfa kadar anadilde ve çeviri olmak üzere birçok yapıt incelenmektedir. Eleştirel ve akademik bağlamda ele alınan tüm eserlerde yerel, küresel sorunlar tespit edilerek kurgu, karakter, zaman, mekan unsurları değerlendirilmektedir. Feride Çiçekoğlu’nun “Uçurtmayı Vurmasınlar”, Sabahattin Ali’nin “Kuyucaklı Yusuf” yapıtları metinlerarasılık bağlamında ele alınarak film-kitap karşılaştırması çalışmalarıyla öğrenciler farklı bakış açıları üretmişlerdir. 10 ve 11. sınıf IB öğrencileri “Satırlardan Beyaz Perdeye Yolculuk” söyleşisinde yapımcı-yönetmen-sinema yazarı Semra GÜZEL KORVER ile buluşarak çalışmalarında merak ettikleri soruları sinema alanında uzman Sayın KORVER’le tartışma fırsatı buldular. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Sevda ARKAN ve Şaban KAHRAMAN moderatörlüğünde yürütülen söyleşide öğrenciler, her iki yapıta geniş pencerelerden bakarak IB Türkçe A derslerinde okudukları eserleri farklı boyutlardan değerlendirme fırsatı buldular. Katkılarından dolayı Sayın Semra GÜZEL KORVER’e teşekkür ederiz.

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©