K12net English
17.05.2021

TED Bursa Koleji Öğrencilerinin “2021 Global Social Leaders” Yarı Final Gururu

10. sınıf IB öğrencileri Yiğit Yalçın, Mehmet Çetiner, Atilla Kağan Gönder, Çağrı Özsarı ve Taha Yiğit Akbulut iki yıldır yürüttükleri “Collect For Future” projesi ile “Global Social Leaders” yarışmasında yarı finale kalmayı başardılar.

2011 yılından itibaren “Future Foundations” ve “Wellington Leadership Institute” kuruluşları tarafından gençlerin liderlik ve çevre bilinçlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya bu sene 73 farklı ülkeden 2359 öğrenci başvurmuştur. Öğrencilerimiz 436 proje arasında yarı finale kalarak bizleri gururlandırdılar.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz hem Bursa’daki firmalar ile iş birliği yaparak geri dönüşüm etkinlikleri gerçekleştirdiler hem de gösterdikleri duyarlılık ile yaşıtlarına örnek oldular. “Collect For Future” isimli proje üç bölümden oluşmaktadır. Projenin birinci bölümü “Mavi Kapak” toplamak ve toplanan kapakların geliri ile desteğe ihtiyacı olan kız öğrencilere yardım etmektir. İkinci bölüm ise “Kitap Toplama Kampanyası” dır. BKM’ lerde bulunan kitap toplama kutularına gönüllüler tarafından bırakılan her bir kitap karşılığında BKM de birer kitap eklemekte ve toplanan kitaplar ihtiyacı olan köy okullarına gönderilmektedir. Projenin üçüncü bölümünde ise “Atık Pil Toplama Kampanyası” yapılmaktadır. Bu proje için Özlüce Nevale ve Eker Meydan destek vermektedir. Toplanan her 1 kg atık pil karşılığında 10 adet Kefir, Eker tarafından Hemofili Derneğine bağışlanmaktadır.

Öğrencilerimize, çevresel ve toplumsal duyarlılıkların geliştirildiği bu projeleri hayata geçirdikleri için teşekkür eder, yarışmanın yarı finalinde başarılar dileriz.

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©