K12net English
27.04.2021

10. Uluslararası Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu

Sanat ve edebiyatla yaşamı yorumlayan, üreten, tartışan, eleştiren öğrencilerimiz TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin liseler arası en büyük edebiyat platformu olan “Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu”na katıldı. Bu yıl onuncusu düzenlenen sempozyum, 24 Nisan Cumartesi günü, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Beş yüze yakın eleştirmenin katıldığı etkinlikte eş zamanlı oturumlarda beş dilde şiir, öykü, roman, sinemaya uyarlama türündeki yapıtlar ele alındı. Yazma atölyesine yazar Hakan Bıçakçı, Türkçe öykü oturumunda şair Behçet Çelik, öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Sempozyuma okulumuzdan Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce, Modern Diller Almanca ve Fransızca branşlarından yirmi üç öğrenci ve yedi danışman öğretmen katıldı. Üç oturum halinde gerçekleşen etkinlikte dünya edebiyatından seçkin örnekler değerlendirildi. Öğrencilerimiz eleştirel okuma tekniği ile edebi yapıtları inceleyerek birbirleri ile düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar. Türk Dili ve Edebiyatı branşından Elif Topaloğlu, seksen katılımcı arasından kapanış konuşmacısı olarak seçildi. Fransızca bölümünden kapanış konuşmacısı da olan öğrencimiz Alanur Heper, yarışmalarda birinci ve ikincilik derecesi elde etti. Eserlere hakimiyetleri ve yorumlama becerileri ile beğeni toplayan öğrencilerimiz, yabancı dil becerilerini sergileme ve geliştirme olanağı buldu.

View this post on Instagram

A post shared by TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©