K12net English
09.04.2021

Eğlenceli Bilim

Evde deney yapmayı seven ve Eğlenceli Bilim derslerine ilgi ve heyecanla  katılan 2.sınıf öğrencilerimizle deneylerimize devam ediyoruz. Mevsimlerin ve yaşadığımız mevsim değişimlerinin  insanlar ve doğa üzerindeki etkilerini inceleyen öğrencilerimiz, termometre yapımında da ünite konularımızla ilişki kurdular. Besinlerin içerikleri deneyinde ise; iyi ve kötü yağ ayrımına vardılar, nişasta bakımından zengin içerikli besinleri buldular. Steam deneylerimizle de uzay yolculuğuna çıkarak yıldızları, gezegenleri ve güneş sistemini yakından tanıma fırsatı yakalamanın yanı sıra değişkenlik/benzerlik gibi  bilimin temel kavramlarını tanıdılar. Yaparak yaşayarak öğrenmenin keyfine varan öğrencilerimiz, her  keşfedişin ardından kendilerine olan güvenlerinin arttığına tanık oldular.

View this post on Instagram

A post shared by TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©