K12net English
23.03.2021

Bursa’da Yaşanan Kuraklık!

7. sınıf öğrencilerimizden oluşan “Çevrenin Genç Sözcüleri” ekibi yakın çevremizde yaşanan kuraklık sorunu üzerine yürüttükleri proje kapsamında sene başından itibaren bir çok araştırmaya imza attı.

Öğrencilerimiz, “Kuraklık, diğer doğal afetler arasında canlı yaşamı ve ekonomisi için büyük etkiye sahip farklı meteorolojik ve çevresel şartlar altında gelişen en önemli afettir.” Tanımından yola çıkarak yaptıkları araştırmalar sonucunda bilimsel bir makale yazdılar. Öğrencilerimiz bu süreçte, Uluabat Gölü çevresinde yaşanan iklim değişiklikleri üzerine araştırmalar ve Gölyazı Mahallesi muhtarı ile çevre halkıyla röportaj yaptılar. Bilinçlenme ve bilinçlendirme adına yaptırdıkları tüm çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz, tek bir kişinin bile kuraklık konusunda göstereceği hassasiyetin ne denli önemli olduğunun farkına vardılar. Bu süreçte göstermiş oldukları titiz çalışmalarından ve duyarlılıklarından dolayı kendilerini tebrik ederiz.

View this post on Instagram

A post shared by TED Bursa Koleji (@tedbursakoleji)

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©