K12net English
21.03.2021

Dünya Su Günü

“Dünya Su Günü” her yıl 22 Mart'ta kutlanır. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilmiş olan bu önemli gün bütün dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su ihtiyacı sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla oluşturulmuştur.

Her yıl farklı etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalıştığımız bu önemli günde, bu yıl çok değerli iki bilim insanı öğrencilerimizle online ortamda buluştu.

Çevre Mühendisi Temiz Enerji Uzmanı Sayın Ayşe Yıldırım COŞGUN “İklim Değişikliği ve Su Kaynaklarımız” konusu üzerine 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle buluşurken, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakütesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Hakan BÜYÜKCANGAZ ise “Dünya’da ve Türkiye’de Su, Gıda Güvenirliği ve İklim Değişikliği” üzerine 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle buluşmuştur.

Öğrencilerimizin gelişimi ve farkındalığının artması adına göstermiş oldukları katkılardan dolayı Sayın Ayşe Yıldırım COŞGUN ve Sayın Prof. Dr. Hakan BÜYÜKCANGAZ’a çok teşekkür ediyoruz.

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©