K12net English
06.10.2020

Okulumuz TÜRÇEV Orman Okulu Programında

“Okullarda Orman Programı” dünya çapında yirmi sekiz ülkede programa kayıt olan tüm okullarla aynı güncel temayı çalışarak okul çağındaki çocuklarla aktif, katılımcı ve bilimsel yollar izlenerek yapılan çevre eğitimi programıdır. Program, “Orman Okul” misyonu kapsamında çevre bilincinin oluşmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin ormanları ormanda öğrenmesi hedeflenmektedir. “Orman Timi” tarafından yapılan tüm çalışmalar, farklı tekniklerle okul öğrencilerine ve tüm yakın çevreye duyurulur, bu çalışmalar belgelenir. Okulumuz 6. sınıf öğrencilerinden oluşan “Orman Okul Timi” fen bilimleri öğretmenleriyle hazırladıkları eylem planı çerçevesinde yürüttükleri bu çalışmalarını başarıyla tamamladılar. İki yıldır yürüttüleri bu çalışmalardan sonra “TED Bursa Koleji Orman Timi” okulumuza “Orman Bayrağı” kazandırmıştır. Öğrencilerimizi sahip oldukları doğa sevgisi ve özverili çalışmaları adına tebrik ederiz.

TED Bursa Koleji Bilgi İşlem Departmanı ©