30.05.2018

“Ceren Konuyu Anlamadı” Kütüphane Etkinliği

Okulumuz 2.sınıf öğrencilerimizle yıl içerisinde kütüphanede yapılan okuma saatlerinde “Ceren Konuyu Anlamadı” isimli kitabının etkinlikleri yapıldı. Bu kitaptan yola çıkılarak “yazar olma” ve bir kitabın basım süreçleri hakkında planlanan söyleşi, 24.05.2018 Çarşamba günü oditoryumda gerçekleşti.

Öğrencilerimiz, sene başından bu yana kütüphanede gerçekleşen okuma saatlerinde “Ceren Konuyu Anlamadı” isimli kitabı okudular. Kitabın her bir bölümünü yaşadıkları olaylara uyarlayarak, kendi kitaplarını yazdılar. Okuduklarını bir yandan yaşamlarıyla ilişkilendirirken diğer yandan hayal güçlerini kullanarak kendilerini yazar olma yolunda keşfettiler. Alp Yayınevinden Atilla Türk’le söyleşi yaparak yazmış oldukları kitapların nasıl basılabileceği konusunda merak ettikleri sorulara yanıt bularak keyifli bir söyleşi yapmış oldular.