25.05.2018

Matematik Projemize Bir Ödül Daha

12-A sınıf öğrencimiz Mehmet Utku DÜZEN, Matematik öğretmeni Adnan DÖNMEZ’in danışmanlığında yaptığı proje ile ‘Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması’nda üçüncü olmuştur.

Darüşşafaka Lisesi’ni 1882’de birincilikle bitiren matematikçi Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında düzenlenen “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması,” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda öğrencilerin birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’deki tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya her okul en çok üç projeyle katılabiliyor. Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda üç gün süren Final Sergi’sinde proje sunumlarını yapıyorlar. Dereceye giren proje sahiplerine para ödülleri, yarışmada finale kalan öğrencilere ise çeşitli hediyeler veriliyor. Öğrencimiz Mehmet Utku DÜZEN, TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması'nda sergilenmeye değer bulunan projeler arasında ikinci olmuştu. Daha sonra projesini Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının düzenlediği Liseler Arası 9. Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışmasına başvurarak finale kaldı. 22 – 24 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan finalde üçüncü olmuştur.