23.05.2018

Atma-Bağışla

Bursa Eko Okullar olarak, “Atma-Bağışla” isimli bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile elektronik atıkların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırılmasını amaçladık. Kampanyamıza Bursa Eko Okullarından 17 okul, Bursa Valiliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü destek verdi. Projemizi 02-12 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Kampanya gereğince, Bursa Eko Okullar Koordinatörlüğümüz tarafından 17 okulun öğrencilerine veli bilgilendirme mektubu gönderildi. On binden fazla öğrencinin ailesine götürdüğü bu mektuplar, velilerimizce değerlendirilerek katılımın verimliliği artırılmıştır. Her okulun kendi bünyesinde oluşturduğu toplama alanına getirilen elektronik atıklar, kampanya sonlandırıldığında projenin çözüm ortağı İNOVA Geri Dönüşüm firması tarafından okullardan alınarak doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümleri sağlandı. Öğrencilerimiz, kampanya boyunca 1350 kg elektronik atık toplayarak bu atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlamış oldular. Geri dönüşüm firması tarafından toplanan atıkların geliri, “Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi”nin tıbbı cihazlarını karşılamak üzere yürütülen “Kar Tanesi” projesine bağışlanmıştır. Her yaştan öğrencinin keyifle katıldığı projemizin devam etmesi, bilinçli nesiller yetiştirmede hedefimizin bir göstergesi olacaktır. Tüketen değil üreten bir gelecek için el ele vermeye devam edelim.

Ali ÇELEBİ
Bursa Eko Okullar