18.05.2018

IB Week

Okulumuzun felsefesi olan insan haklarına saygılı, çevresine duyarlı, kişisel ve kültürel farklılıklara hoşgörüyle yaklaşan, dünya çapında bilgiye ulaşabilecek becerilerle donatılmış, barış ve birlik anlayışına sahip öğrenciler eğitmek ve yetiştirmek çerçevesinde 12 yıldır uyguladığımız Uluslararası Bakalorya Diploma Programını anlatmanın en iyi yolunun onu uygulamak olduğu inancıyla bu sene “IB Haftası”nın üçüncüsünü düzenledik. IB öğrenen profil özelliklerinden “Sorgulayan” profili üzerinde durduğumuz haftada sloganımız “Sorgulayan Beyinler Öğrenmek İster”di. 8, Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimizin katılımcı olduğu, IB öğrencilerinin ise aktif görev aldıkları IB Haftası’nda öğrenciler IB Diploma Programı derslerini uygulama şansı elde ettiler. TOK- Trolleyology; Mathematics- Think Math Talk; 2nd Foreign Language-Inquiring in German&French; CAS- Researching Non Governmental Organisations; TITC- The Youth is Inquiring; English B- Murder Mystery; Group 4- Let the Science Inquire You; Turkish A- A Journey In IB Learner Profile”Which Stop is Yours?” gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi. Sorgulamanın, merak etmenin, araştırmanın önemini vurgulayan, keyifli, öğretici etkinliklerle geçen haftayı bir sonraki “IB Haftası”nı heyecanla bekleyerek tamamladık.