26.04.2018

TED Bursa Koleji’nde 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Atatürk’ün öncülüğünde kurulan bir kurum olmanın onuru ve sorumluluğunu taşıyan TED Bursa Koleji’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün öğrencilerin ve velilerin katılımıyla büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılan törende, İlköğretim Kurumları Müdürü Türkan Dingaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı ve çocuklarımıza: “Sizler Atatürk çocukları olarak O’nun kurduğu cumhuriyete, ilke ve devrimlere sahip çıkacak; çağdaş, özgür, bağımsız, hukukun üstünlüğüne inanan, bilim üreten bir ülke ve ulus ülküsü ile hareket edeceksiniz. Ata’mızın meclisin açılışında vurguladığı gibi size teslim edilen kutsal emaneti aynı terbiye ve kültürle yetiştireceğiniz çocuklarınıza ileterek çoğaltacak ve gelecek nesillere aktaracaksınız. Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” mesajını verdi. İlkokul öğrencilerimizin muhteşem performansları ile açılışı yapılan kutlamalarda, güzel görüntüler tüm katılımcıları etkiledi. Önce 2. sınıfların korosu, 3. sınıfların dans gösterisi ve ardından da duygu dolu Kuvayı Milliye Oratoryosu ’nu sergileyen öğrenciler, seyredenlerin büyük beğenisini kazandı. Sonrasında, kulüp öğrencilerinin folklor gösterisi ve 5C Sınıfı öğrencimiz Şevval Deniz Taş’ın Bursa çapında dereceye giren “Bu Ormanda” adlı şiiri ile gözlere, kulaklara, yüreklere hitabeden muhteşem bir program sergilendi. Özenle hazırlanmış bu güzel kutlama, izleyicilerin büyük alkışlarıyla son buldu. TED Bursa Koleji velileri, programı hazırlayan tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek beğenilerini ve takdirlerini ifade ettiler. Törenin ardından TED Bursa Koleji bahçesinde Okul Aile Birliği’nin düzenlediği ve Türkiye ile birlikte Afganistan, Endonezya, Filipinler, Fransa, İtalya, Mısır, Porto Riko ülke stantlarında sundukları geleneksel lezzetler ve hediyeliklerle yer alarak Uluslararası Aile Gününe renk katan yabancı velilerimiz, katılımcı velilerimiz ve öğrencilerimiz, bu etkinlikten duydukları mutluğu belirttiler. Çok yüksek bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte CISV Uluslararası Bursa Çocuk Kampları Derneği’nin etkinlikleri, 4 Mayıs’ta Lise öğrencileri tarafından sergilenecek olan “Karagöz Gelin Oluyor” tiyatro etkinliği tanıtım standı, kaşık boyama standı ve sponsorların stantları da 23 Nisan etkinliklerine coşku kattı.