20.04.2018

8. Uluslararası Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu

TED Ankara Kolejinin ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin liseler arası en büyük edebiyat platformu olan “Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu”, bu yıl 13 Nisan 2018 tarihinde toplandı. Türkiye’nin çeşitli okullarından katılan 1000’e yakın öğrenci ve öğretmen, iki gün süren sempozyumda edebî ve entelektüel birikimlerini paylaştı.Bu paylaşıma Almanca öğretmenimiz Serap ULUCA, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Sevda BIYIK’ın eşliğinde, öğrencilerimiz Alicia Esma AKYOL, Tanyel Sarafin DURMAZ, Gözde AYDINGÜN ve Elif DAĞDELEN katıldı. Öğrencilerimiz sempozyumun ilk gününde Anıtkabir’i ziyaret etti. Tiyatro, şiir, öykü, roman, edebiyattan sinemaya ve televizyona uyarlama, yaratıcı drama, masal, hikaye anlatıcılığı ve çizgi roman türlerinde gerçekleştirilen on altı farklı atölye çalışmasında, eleştirel okuma tekniği ile edebî yapıtları inceleyerek birbirleri ile düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar, güzel ve anlamlı dostluklar kurdular. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerindeki yapıtların da incelendiği atölye çalışmaları, gençlere, yabancı dil becerilerini sergileme ve geliştirme olanağı da sundu. Sempozyum öğrenci ve öğretmenlerimizin katılım belgelerini almalarıyla son buldu.