16.03.2018

Tübitak’ta Başarı

12-A sınıfından Mehmet Utku DÜZEN, Matematik öğretmeni Adnan DÖNMEZ’in danışmanlığında Matematik dalında TÜBİTAK projesi hazırladı. Öğrencimizin projesi, TÜBİTAK 49. ‘Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması'nda sergilenmeye değer bulunan projeler arasında 2. olmuştur.

10. sınıftan itibaren projesini geliştiren Mehmet Utku Düzen, ardışık pozitif tam sayıların herhangi bir pozitif tam sayı derecesinden kuvvetler toplamının formülünü grafikte alan kullanımı yardımıyla elde etmiştir. 11. ve 12. sınıfta öğrendiği diziler ve integral konularından da faydalanarak ardışık pozitif tam sayıların herhangi bir pozitif rasyonel sayı derecesinden kuvvetlerinin toplamının formülünün de bulunabileceği göstermiştir.

12-14 Mart 2018 tarihlerinde projesini sergileyen öğrencimiz, 15 Mart 2018 tarihinde Uludağ Üniversitesinde düzenlenen TÜBİTAK ödül töreninde TED Bursa Kolejini gururla temsil etmiştir.