19.02.2018

TED Bursa Interact Kulübü Ryla Semineri

TED Bursa Koleji Interact Kulübü ve Yeşil Bursa Rotary Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleşen Uluslararası Rotary 2440. Bölge Ryla Semineri 10 Şubat 2018 Cumartesi günü okulumuzda gerçekleştirildi. TED Bursa Koleji öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen RYLA (Rotary Youth Leadership Awards) Seminerinde Pınar Yazır Özgür, geleceğin liderleri olan öğrencilerimizle kişisel liderlik, Bora Özkula ise beden dili ve hitabet üzerine sohbetler gerçekleştirdi. Atıcılıkta dünyanın en iyi on sporcusundan biri kabul edilen Dr. Alp Kızılsu, başarı öyküsünü ve atıcılık sporu ile ilgili deneyimlerini anlatırken, Serdar Durusüt pilotluk deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Görme engelli her bireyin spor yapma hakkının olduğunu savunan Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü BUGES’in yaptığı sunum öğrencilerimizin engellilik bilincini arttırmada ve ön yargıları kırmakta etkili oldu. “Önemli olan varılacak nokta değil yolculuktur.” diyen Sarıhan ailesi 9 yaşındaki çocukları ile bugüne kadar bisikletle gittikleri ülkelerdeki deneyimlerini paylaştı. Konuşmacıların etkileyici sunumları, öğrencilerin kişisel gelişimini ve liderlik vasıflarını destekleyecek nitelik taşımaktaydı. Nilüfer Çocuk Korusu’nun performansı, katılımcıların kulaklarının pasının silinmesine ortam hazırladı. Tüm gün devam eden Ryla Semineri sertifika töreni ile sona erdi.