14.02.2018

Küresel Dünya İçin Küresel Eğitim

2017-1-LT01-KA219-035293_4 numaralı Erasmus Plus Gençlik Değişim projemiz “ Global Education for Global World” (Küresel Dünya için Küresel Eğitim) konulu programın beş ayağından ilki olan Polonya’da, İspanya, Romanya ve Litvanya’dan gelen öğrencilerle tanışma ve zaman geçirme imkânı buldular. 25- 31 Ocak tarihleri arasında öğrencilerimiz Ümran Aslan, Uygar Eğilmez ve Hatice Candan Özkez proje sorumlusu öğretmenimiz Fulya Kahraman ile birlikte Erasmus Plus Programı kapsamında Polonya’nın Kudowa Zdroj kentine gittiler. Bir hafta süren değişim programında öğrenciler göçmen ve mülteci terimlerinin farkını, medyanın mültecileri kamuoyuna sunuşunu, sahte haberleri ve bunların etkilerini tartıştılar. Süreç boyunca deneyimlerini program süresince çektikleri filmde birleştirdiler. Proje sonunda ortaya çıkan filmler izlendi ve üzerinde tartışıldı. Bu değişim programı, öğrencilerin ufkunu genişletirken, başka kültürleri de öğrenme fırsatını öğrencilere sundu. Her akşam bir ülke kendi kültürünü tanıtıcı faaliyetlerde bulundu.