04.01.2018

Avrupa Birliği Projesi - Erasmus Plus

2 yıl sürecek olan Avrupa Birliği Erasmus Plus projesini Biyoloji öğretmenimiz Fulya Kahraman, Hazırlık, 9 ve 10. Sınıflara yaptığı sunum ile tanıttı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği projenin amacı; gençlerin kişisel gelişimini desteklemek ve Avrupa’daki diğer okullar ile iş birliği sağlamaktır. Erasmus Plus eylemlerinden “Ana Eylem 2: Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği (KA2)” adı altında yenilikçi metotların geliştirilmesi ve iyi uygularımın uygulanması başta olmak üzere stratejik ortaklıklar geliştirmek için uygulanmaktadır. 2017-1-LT01-KA219-035293_4 proje numaralı projemizin başlığı “Global Education for a Global World” (Küresel bir Dünya için, Küresel Eğitim). Projeyi beraber yürüteceğimiz ülkeler ise Litvanya, Polonya, İspanya ve Romanya. Projemizin konusu ise; mülteciler, ekonomi, çevre ve medya. Ocak ayında yapılacak ilk hareketliliğimiz Polonya’ ya olacak, öğrenciler "göçmen" ve "mülteci" terimleri arasındaki farklılaşmalar ve bunları çözmek için toplumu ve AB'nin rolünü etkilemek için medya ve politikacılar tarafından nasıl kullanıldıklarını tartışacaklar.