25.12.2017

IBDP Tanıtımı

Okulumuzda 2006 yılından itibaren uygulanan Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nın (IBDP) 8. Sınıf, Hazırlık ve 9. Sınıf velilerine tanıtıldığı bir program gerçekleştirildi. Programda okulumuzun ilkeleri ile IB Diploma Programında yansıtılan değerlerin örtüştüğü vurgulandı. Her öğrencinin bireysel farklılıklarını gözeterek zihinsel, fiziksel ve sosyal açıdan bir bütün olarak gelişmesi; tarih bilincine sahip ulusal ve evrensel insan kimliği taşıyan bir birey olarak yetişmesi; yabancı dile önem vererek, ulusal programın yanı sıra, öğrencilerin uluslararası eğitim-öğretim programlarından da yararlanmaları; eğitim ve öğretimi spor, sanat ve sosyal alanlarda düzenlenen etkinliklerle güçlendirme gibi hedeflerimizin IB Diploma Programı ile gerçekleştirildiği açıklandı. Ayrıca programın felsefesinin okulun tüm bakış açışına yansıtıldığı da vurgulandı. IB öğrencileri ders içeriklerini tanıtıp programın yetiştirdiği öğrenen profilini açıklarken, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelere kabul edilen mezun öğrenciler de programın üniversiteye girişte ve üniversite yaşamlarında onlara kattıklarını anlattılar. Sunum sonrasında veliler fuaye alanında öğretmenlerin hazırladığı stantlarda öğrenci çalışmalarını inceleyip öğretmenlerle birebir konuşarak program hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.