18.12.2017

“Geçmişten Günümüze Bize Kalanlar” Atölye Çalışması

2. sınıfların hayat bilgisi dersi ile ilişkilendirerek planladığı “Geçmişten Günümüze Bize Kalanlar” isimli etkinlik, 2B sınıfı öğrencileri tarafından 13.12.2017 Çarşamba günü Bursa Kent Müzesi ziyaretleriyle gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz, müze drama görevlisi eşliğinde “Misafirlik” konulu atölye çalışmasıyla, geçmiş ve günümüz misafirperliğini içeren drama oyunları sergilediler. Atölye çalışması öncesinde “ Bursa’da Arabeskli Yıllar” adlı sergiyi gezerek 70’li yıllar ile yaşadığımız dönemi çeşitli yönleriyle karşılaştırma fırsatı buldular. Çocuklarımız, misafirlik kavramının Türk kültüründeki önemini, yaparak ve yaşarayarak öğrenmenin keyfine vardılar. Öğrencilerimiz; son olarak yaşadıkları kentin sosyal ve kültürel yapısına ilişkin bilgi ve belgelerin görsel sunum, obje ve animasyonlarla tanıtıldığı ‘Tarihi Esnaf Sokağı’ nda keşfe çıktılar. Eski meslekleri yakından tanıdılar ve günümüzde yok olan meslekler hakkında fikir sahibi oldular.