10.11.2017

Ata'mızı Saygıyla Andık

Atatürk‘ün kurduğu TED Kolejleri’nin Bursa’daki temsilcisi okulumuzda, Mustafa Kemal Atatürk hasretle anıldı. Okulumuz öğrenci, öğretmen ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende okulun her kademesindeki öğrenciler yaptıkları etkileyici sunumlarıyla Atatürk’e olan hasret ve bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydular. Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Lise Müdürü Ebru BEKİL, bugün Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu M. Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılında O’na duyulan özlemin her zamankinden daha fazla olduğunu dile getirdi. Atatürk’ün çok başarılı bir komutan olması ile birlikte başarılı bir siyasetçi, devlet adamı ve eğitimci olduğunu vurgulayan BEKİL, M. Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini geleceği nesillere yönelik attığını belirtti . Bu anlamlı töreni gerçekleştiren öğrencilere ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür eden Ebru BEKİL, konuşmasını Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir” sözüyle tamamladı. Anaokulu öğrencilerinin slayt gösterisi sonrasında, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin “Arkadaşıma Veda” isimli drama gösterisi, Ortaokul ve Lise öğrencilerinden Halk Dansları 3. sınıfların “Atatürk Aramızda“ çok sesli şiir gösterisi ile devam eden tören, 5. sınıfların seslendirdiği Koro ile sona erdi.