09.11.2017

7. Sınıflar Kültür Başkenti İstanbul’u Fethettiler

7. sınıf öğrencilerimize sosyal bilgiler dersi konuları ile ilgili olarak 3 Kasım 2017’de İstanbul’un sanat, tarih ve kültürel değerlerini yerinde inceleyebilmek amacıyla gezi düzenlenmiştir. Gezimizde 7. sınıflarla yaptığımız etkinlikler sonucunda öğrencilerimiz “Kanıtlara dayanarak Osmanlı Devleti’nin siyasi güç olarak ortaya çıkışını etkileyen faktörleri açıklayan, Osmanlı Devleti’nin fetih ve mücadelelerini mekânsal düzeyde yerinde anlamlandıran, Osmanlı’da ticaretin ve denizlerin önemini boğazlardan yola çıkarak değerlendiren, Osmanlı toplumunda hoşgörü ve birlikte yaşama fikrinin önemine dayalı kanıtlar bulan ve Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe şehir incelemesi yoluyla kanıtlar gösterebilen davranışlar” kazanmıştır. Öğrencilerimiz, Türk ve İslam Devletleri’nde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını görmek için Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, İslam Bilim Teknolojileri Müzesi, Sultan Ahmet Cami ve Hipodrom’u gezmişlerdir.