06.11.2017

TED Senfoni Orkestrası, Bursa’da Dinleyicilerle Buluştu

Şef Ahmet Ünlü yönetimindeki TED Senfoni Orkestrası, 4 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu. Soprano Aslı Akar Kıyıcı ve Tenor Emre Akkuş eşliğindeki orkestra, Bursalı müzikseverlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Konserde Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası da konuk orkestra olarak yer aldı.

Öğrencilik yıllarında TED Ankara Koleji Nefesli Sazlar Orkestrası’nda görev yapan TED Ankara Koleji mezunlarının, 2007 yılında bir araya gelerek kurduğu TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası ilk konserini 2008’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde verdi. Mezunlar Orkestrası, 2010 yılından itibaren, bünyesine yaylı enstrümanları katarak senfonik bir yapıya kavuştu ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında TED Senfoni Orkestrası adını aldı. Orkestranın genel müzik direktörlüğünü Ahmet Ünlü üstleniyor.

Türkiye’nin İlk ve Tek Amatör Senfoni Orkestrası TED Senfoni Orkestrası, profesyonel müzik eğitimi almamış TED Okulları mezunlarından oluşan, Türkiye’nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyor. TED Ankara Koleji’nin 80. Yıl Oratoryosu’nu seslendiren orkestra, Türk Eğitim Derneği’nin 85. yılı onuruna düzenlenen 85 Dakikada 85. Yıl etkinliğinde de görev aldı. Orkestra ayrıca Zülfü Livaneli, Murat Karahan ve Güvenç Dağüstün gibi ülkemizin değerli seslerine eşlik etti.

Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası Merkezi İstanbul, Edirnekapı’da bulunan Barış İçin Müzik Vakfı, 2005 yılından bu yana imkânları kısıtlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor. İlimizde de Nilüfer Belediyesi, Uludağ Rotary ve Barış İçin Müzik Vakfı işbirliği ile yaklaşık 100 kadar öğrenciye enstrüman dağıtılmış olup, yaş aralığı 7-14 olan çocuklarla müzik eğitimi çalışmaları halen sürdürülmektedir.