01.11.2017

Ölümsüz Eserin Cumhuriyet 94 Yaşında

TED Bursa Koleji, Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.

Törende açılış konuşmasını yapan İlköğretim Kurumları Müdürü Türkan DİNGAZ Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yılında, toplumsal barışın ve kardeşlik duygularının her zaman ve her koşulda önde tutulması, ulusumuzun yeteneklerine, birikimine ve yaratıcı gücüne inanılmasının ortak amaç olması gerektiğini belirtti. Türkan DİNGAZ konuşmasının sonunda Atatürk’ün devrim ve ilkelerine Cumhuriyetimizin temel ve vazgeçilmez değerlerine inanan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konuşmanın ardından, İlköğretim öğrencilerinin ve velilerinin seslendirdiği marşlar, tüm katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Cumhuriyet’in kuruluşu öncesinde, Atatürk’ün düşüncelerini silah arkadaşlarıyla paylaşması ve o zorlu dönemleri betimlemesi üzerine Lise Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetten Bugüne Memleketim” konulu drama gösterisi ve ardından gerçekleştirilen asma davul ritim çalışması seyredenler tarafından büyük alkış aldı. Lise öğrencilerinin folklor gösterisiyle devam törenin sonunda, tüm öğrenciler ve veliler sahnede, İzmir Marşını coşkuyla söyleyerek, salondaki tüm katılımcılarla birlikte Cumhuriyet’in 94. Yılını kutladılar.