30.10.2017

Anaokulu Öğrencilerimize Mahremiyet Eğitimi

Çocuklarımızın kendilerini koruyabilmeleri için ilk adım çocuğa mahremiyet eğitiminin verilmesidir. Çocuklara mahremiyet eğitimi; sahip oldukları cinsel kimliğe uygun, ahlaki değerlerin farkında ve bilincinde sağlıklı kişilik yapıları geliştirebilmelerine yardımcı olmak amaçlı verilir. Bu eğitim, her çocuğun kendisinin ve başkalarının mahrem alanlarını tanımalarını, bu alana ilişkin değer yargılarını doğru geliştirmeyi amaçlar. Hem ailenin hem de okulun vermiş olduğu bu eğitim çocuklarımızın bedenlerini keşfetmelerini ve korumalarını sağlamaktadır. Biz de Anaokulu Rehberlik Birimi olarak 5 Yaş Kelebekler, Uğurböcekleri ve Arılar sınıfımızda kendilerini daha iyi korumaları ve özel bölgelerini tanımaları adına “Mahremiyet Eğitimi” çalışmaları gerçekleştirdik. Bedenlerinin sadece onlara ait olduğunu ve onlar istemedikleri sürece, kimsenin onlara dokunamayacağı üzerine konuşmalar yaptık. İyi Dokunuş ve Kötü Dokunuşu fark etmeleri adına örnekler sunduk . Yabancı birisi onlara rahatsız edecek davranışlarda bulunduğunda o kişilere “Hayır bunu yapamazsın! Benim bedenim bana ait. Bana dokunamazsın! “ gibi ifadelerde bulunmaları gerektiği üzerine konuştuk. Daha sonrasında güvendikleri kişilere gidip durumu anlatmaları gerektiğini belirttik. Mahremiyet Eğitimi ile ilgili bir video izleyerek konumuzu pekiştirdik.