25.09.2017

Lise Hazırlık Sınıfları Oryantasyon Gezisi; “ Gölyazı-Eskikaraağaç”

Ortaokulu bitirip gelen öğrenci, yeni fiziksel ve sosyal ortam içerisine girer. Yeni girdiği bu ortam kendisi açısından bilinmezliklerle doludur. Doğal olarak zihninde pek çok soru oluşacaktır. Özellikle de arkadaş ortamı oluşturmak konusunda neler yapması gerektiğine ilişkin iç dünyasında kaygılar oluşur. Bu noktada eski ve yeni öğrencilerin kaynaşabilmesi çok elzemdir. Öğrencilerin bu süreci mutlu ve endişesiz bir şekilde geçirebilmesi için “oryantasyon” çalışmalarının yapılması hem gerekli hem de çok önemlidir. Bu düşünceden hareketle, PDR birimi olarak, Yabancı dil öğretmenlerimizle beraberinde öğrencilerimizle “Gölyazı –Eskikarağaç oryantasyon gezisi “ni gerçekleştirdik. Birbirini yeni tanımakta olan öğrencilerimizin okul ortamı dışında yaptığımız etkinliklerle daha samimi ve içten iletişim kurmayı başarmalarının beraberinde kültürel ve doğal güzelliklerimizi de tanımaları biliş dünyalarını da zenginleştirmiştir.