08.09.2017

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Bilgilendirmesi

Sayın Veli,

2017-2018 eğitim öğretim yılı, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 08 Haziran 2017 Cuma günü sona erecektir. Yeni eğitim öğretim döneminin verimli geçmesi adına yaz tatili boyunca okullarımızda fiziki koşullar, gereksinimler ve akademik süreçler belirlenerek düzenlendi, yeni eğitim öğretim dönemi için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı.

Öğretmenlerimiz, 14 Ağustos 2017 Pazartesi gününden itibaren yeni eğitim öğretim dönemi için Haziran ayında başladıkları çalışmaları tamamladılar ve TED Okulları için planlanan hizmet içi eğitim seminerlerine katıldılar, akademik programlarını bu deneyimlerle zenginleştirerek düzenlediler.

8. sınıflarımız, 15 Ağustos’ta ders başı yaptılar ve bu süreçte oldukça yoğun bir programla önemli bir mesafe kaydettiler. Yıl boyunca hafta sonları (Cumartesi günleri) 09.00-13.00 saatleri arasında kendi öğretmenlerimiz tarafından 7. ve 8. sınıflarımıza yönelik TEOG Kursları yapılacaktır.

16 Ağustos 2017 tarihinde ara sınıflarımıza nakil gelen öğrencilerimizin İngilizce Hazırlık kursları başladı. Kurslar devam ederken aynı zamanda yeni öğrencilerimizin okula uyum ve oryantasyon süreçleri de şekillendi.

5-8 Eylül 2017 tarihleri arasında oryantasyon programlarımız doğrultusunda, anaokulu ve 1. sınıflarımızın Veli Bilgilendirme, Veli - Öğretmen, Öğrenci - Öğretmen Tanışma Programları ve oryantasyonları gerçekleştirildi, Rehberlik Birimi tarafından sunumlar yapıldı.

Okulun açıldığı ilk hafta ve ikinci hafta 2. sınıftan 7. sınıfa kadar (8. sınıflar hariç) Hazır Bulunuşluk Sınavları yapılacak, bu sınavların sonuçlarına göre öğrencilerimizin geçen yıldan gelen eksikleri tamamlandıktan sonra yeni programlara geçilecektir.

Bu eğitim öğretim yılında okulumuzda haftada 45 saat ders yapılacak, okul 08.50’de başlayıp saat 17.00’de bitecektir. Ortaokul kulüpleri Perşembe günü 6. ve 7. sınıflara 8. ve 9.ders saatlerinde yapılacaktır. İlkokul kulüpleri ise 1. ve 2. sınıflara salı günleri 8. ve 9. ders saatinde gerçekleştirilecektir. İlkokul 3. ve 4. sınıflarımız çarşamba günleri 8. ve 9. derslerde kulüp derslerine gidecektir. İlk hafta kulüp tanıtımları ve kulüp tercihleri yapıldıktan sonra 18-22 Eylül 2017 haftasında kulüpler başlayacaktır.

Yeni döneme başlamadan önce sizleri ilk gün programı, çalışma takvimi, öğrenci kıyafetleri, okul kitapları, kırtasiye malzemeleri ve ilgili hizmetlere dair bilgilendirmek ve hatırlatmalar yapmak isteriz.

11 Eylül 2017 Pazartesi günü okulumuz, “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Zaman Çizelgesi” ndeki saatlere göre başlayacak, okul servisleri en geç 08.45’te okulda olacaktır. Tüm öğrencilerimiz Açılış Töreni’ne katılacaklar, ilk ders saatinde sınıf öğretmenleri eşliğinde ders yapacaklardır. (Tüm öğrencilerimizin “Açılış Töreni” ne katılmaları için velisi ile gelen öğrencilerimizin de en geç 08.45’te okulda olmaları rica olunur. (Açılış Töreni 09.00-09.30 saatleri arasındadır. Tören Programı web sitemizdedir.)

Bu öğretim yılında da, Milli Eğitim Bakanlığı kitapları öğrencilerimize ücretsiz olarak verilecektir. Kitapların dağıtımı, okul açıldığında sınıf öğretmenleri tarafından yapılacaktır. Yabancı dil kitapları ve Yardımcı kitapları okul muhasebemizden temin edebilirsiniz. Kırtasiye listelerimiz web sitemizde yer almaktadır. Servis güzergâhlarının belirlenebilmesi için öğrencilerimizin servis kayıtlarının en geç 08 Eylül 2017 Cuma günü 17.00’ye kadar tamamlanması gerekmektedir. Güzergâhlar belirlendikten sonra yapılacak kayıtlar servis yol ve listelerinde değişikliklere sebep olacaktır. 2017-2018 eğitim öğretim yılının sağlıklı ve verimli geçmesini, öğrencilerimizin yaşam deneyimlerini zenginleştirecek başarılarla tamamlanmasını dileriz.

Saygılarımla, Türkan DİNGAZ
Okul Müdürü

AÇILIŞ PROGRAMI
 Okulumuz açılış töreni saat 08:50 de zil sesiyle tüm öğrenciler sınıf öğretmenleri eşliğinde tören alanında yerlerini alacaklar.

Program başlama saati: 09.00
1)  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
2)  TED Bursa Koleji Lise Müdürü Sayın Ebru BEKİL’ in günün anlam ve önemini belirten konuşması
3)  Yönetim Kurulu Danışmanı Sayın Necati ÇAKIR ’ın Konuşması