18.04.2017

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları

“İTÜRO” İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları, 6-7-8 Nisan 2017 tarihlerinde İTÜ Kampüsünde gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin ve birçok lisenin katıldığı yarışmaya öğrencilerimizden Efe Hepileri, Deniz Oruç, Melih Şengül, Sude Öztürk, Efe Akçay, Hakan Duruşan’la okulumuz da katılmıştır. Öğrencilerimizden Sude Öztürk ve Efe Akçay “mikrosumo” kategorisinde 3. ve 4. olmuştur. 44 robotun katıldığı yarışmada öğrencilerimiz, yarıştıkları robotların donanım bileşenlerini ve montelerini kendileri gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca öğrencilerimiz, okulumuzun 3D yazıcısında robotların gövdelerinin basımını ve bu robotun işlevsel yazılımını da kendileri yaparak önemli bir süreci başarıyla tamamlamışlardır. Öğrencilerimizi, yapmış oldukları özverili çalışmaları ve elde ettikleri başarıları için kutlar, başarılarının devamını dileriz.