14.04.2017

Tan Sağtürk Okulumuzda

Baş balet ve koreograf olarak 37 yıldır dünya sahnelerinde yer alan Tan SAĞTÜRK, TED Bursa Koleji öğrencileri ve velileriyle unutulmayacak bir söyleşi gerçekleştirdi. TED Bursa Koleji 2. Sınıf öğrencileri Yaratıcı Okuma derslerinde, Tan Sağtürk’ün “Ada Bale Gösterisinde Don Kişot” kitabını keyifle okuduktan sonra, bu harika söyleşiyi büyük bir mutlulukla izledi. Çok etkili bir sunum gerçekleştiren Tan Sağtürk, sanatsal deneyimlerini meraklı öğrencilerle paylaştı. Söyleşiden önce İlkokul Bale Kulübü’nün hazırlamış olduğu “Masallar Bale Resitali”nden küçük bir bölüm izlendi. Söyleşi, öğrencilerin merak ettikleri soruları Tan Sağtürk’e sormalarıyla devam etti. Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevaplayan Tan Sağtürk, bale hakkında bilgiler verirken, mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmaları konusunda da önerilerde bulundu. Öğrencilerle bu güzel söyleşiyi gerçekleştirdiği için teşekkür eden, İlköğretim Kurumları Müdürü Necati Çakır, sanatçıya katkılarından dolayı duyduğu mutluluğu da iletti. Öğrenciler, aldıkları kitapları sevdikleri balet ve yazar olan Tan Sağtürk’e imzalatma mutluluğunu yaşadılar.