04.04.2017

Eğlence Dolu Frankofoni Gecesi

31 Mart 2017 Cuma akşamı Uludağ Üniversitesi Prof.Dr.Mete CENGİZ Kültür Merkezinde, Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen Frankofoni Gecesi'ne okulumuzun ortaokul bölümü öğrencileri ve Fransız öğrencileri (CNED) katıldılar. Gecenin açılış konuşmaları Bursa Fransa Fahri Başkonsolosu Sayın Mehmet ERBAK ve Uludağ Üniversitesi Fransızca Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref KARA tarafından yapıldı. Prof. Dr. Şeref KARA konuşmasında yabancı dil eğitimi ve Fransızca' nın dünya dilleri arasındaki yerine dikkat çekti. Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Toplamda 14 kurumun katıldığı gecede Fransız öğrencilerimiz 'Attention, bêtes féroces!' adlı tiyatro oyununu sahnelerken, ortaokul öğrencilerimiz ise 'A la recherche de Tarzan' adlı tiyatro oyunu ile gösteriye renk kattılar. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.