04.04.2017

Öğrencilerimizden Kardeş Okullarımıza Yardım

Birinci dönem IB programında bulunan 10. sınıf öğrencilerimizin başlatmış oldukları Kids4Kids isimli kulübün çalışmaları kardeş okullarımızda bulunan öğrencilerin kitaplık ve kitap ihtiyaçlarını karşılamaktı. Bu amaca ulaşmak için önce Ortaokul kısmında bulunan gönüllü öğrenciler ile iletişime geçen lise öğrencilerimiz 5. sınıf öğrencileri başta olmak üzere ortaokul grubundan da kids4kids kapsamında gönüllü olarak çalışan bir ekip kuruldu. Kitaplıkların yapılabilmesi için gereken maddi destek kermes çalışmaları ve paylaşım şenliğinde yapılan satışlar ile elde edildi. Kitaplar için okulun çeşitli noktalarına kitap toplama kutuları konuldu ve bol miktarda okuma kitabı toplandı. Ayrıca Akköy İlkokulu için geometrik cisimler ve Dünya haritası küresi ile bir adet pano temin edildi. Ülkü köyü Ortaokulu Türkçe sınıfı içinde önemli Türk yazarların biyografilerinin asılması için 30 adet çerçeve kitaplar ve kitaplıklar ile beraber temin edildi. Toplanan kitaplar, yaptırılan kitaplıklar ile temin edilen eğitim malzemeleri ortaokulumuzdan 5. Sınıfların, lisemizden 9. ve 10. sınıflardan öğrencilerimizin katılımıyla CAS Koordinatörlüğümüzün de içinde bulunduğu bir ekip ile kardeş okullarımıza ulaştırıldı. Ziyaret esnasında her iki okulun müdürleri ve öğretmenleri hazır bulundu. Kardeş okullarımızın öğrencileri ve öğretmenleri okullarının ihtiyaçlarının bir nebzede olsa karşılanmasını sağlayan öğrencilerimize teşekkürlerini ilettiler.