03.04.2017

TÜBİTAK TED Bursa Birinciliğini Onayladı

Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen “48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda TED Bursa Koleji 9. sınıf öğrencisi Melih Öztürk’ün "Mars Robotu" projesi, Teknoloji Tasarım alanında 1. seçildi. Uluğbey isimli robot Mars’tan aldığı görüntüleri dünyaya aktaran robot olması sebebiyle de büyük ilgi gördü. Biyoloji alanında katılan 10. sınıf öğrencisi Ilgım Cengiz’in "PVC serum şişesinin insülin üzerindeki olumsuz etkisi" projesi ise 3. oldu. Melih Öztürk’ün birincilik derecesi alan “Mars Robotu” projesi Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde TED Bursa Koleji’ni temsil etmeye hak kazandı. Başarılarından dolayı öğrencilerini kutlayan ve projelerde emeği geçen öğretmenlerini tebrik eden, TED Bursa Koleji Lise Müdürü Ebru Bekil, bu başarıdan dolayı duyduğu gururu dile getirdi.