30.03.2017

TÜBİTAK Bölge Finalleri 1. lik ve 3. lük Ödülü

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na bu yıl lisemizden iki öğrencimizin projesi, Uludağ Üniversitesinde düzenlenecek bölge finallere katılmaya hak kazanmıştı. Bugün Uludağ Üniversitesinde yapılan bölge finalleri ödül töreninde 9-C sınıfı öğrencilerimizden Melih Öztürk’ün "Mars Robotu"projesi Teknolojik Tasarım alanında 1. proje olarak seçilmiştir. Biyoloji alanında katıldığımız 10-B sınıfı öğrencilerimizde Ilgım Cengiz’in "PVC serum şişesinin insülin üzerindeki olumsuz etkisi" projesi ise 3.olmuştur. Ulusal basında da geniş yer alan öğrencimiz Melin Öztürk “Mars Robotu” projesi ile Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde okulumuzu temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve projelerde emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.