30.03.2017

Özel Çocuklarla Özel Bir Gün

10 IB sınıfı öğrencilerimiz IB programı ile hayata geçirdikleri CAS projeleri kapsamında gittikleri otizmli çocuklara eğitim veren Besyotizm ile birlikte anlamlı bir proje gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz otizmli çocukları hayata hazırlamak amacıyla onları sporla eğiten bir merkez olan Besyotizm’de sosyal sorumluluk almış ve hem kendi farkındalıklarını geliştirmiş; hem de gösterdikleri ilgi ve sevgi ile otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamışlardır. Okulumuza gelen birbirinden özel öğrenciler, ilk olarak okulumuzun öğrencileriyle masa tenisi turnuvası yapmışlar; çekişmeli geçen turnuvada heyecan ve eğlenceli dakikalar yaşamışlardır. Bu esnada diğer otistik öğrenciler, 10 B öğrencileriyle birlikte okulumuzun bahçesinde eğlenceli aktivitelerle birlikte keyifli vakit geçirmişlerdir. Besyotizm öğrencilerinin yaptıkları gösteriden sonra, çocuklara madalyaları ve belgeleri Lise Müdürümüz Ebru Bekil ve IB Koordinatörümüz Nuray Bayülgen tarafından takdim edilmiştir. Otistik çocukların öğrencilerimizle kurdukları iletişim, birbirlerine gösterdikleri sevgi ve paylaşımların görülmeye değer olduğu bu anlamlı gün, başka projelerde tekrar bir araya gelme isteğiyle sona ermiştir.