28.03.2017

2. Sınıflar; “Engelleri Aşalım” Dedi

Okulumuzun ilkokul 2. sınıf öğrencilerinin toplum hizmeti kapsamında planladıkları çalışmalar, 2C ve 2D sınıflarının etkinlikleri ile başladı. 2C sınıfı öğrencileri, okulumuzun müzik öğretmenlerinin de desteği ile Nilüfer Bizim Ev Merkezinden gelen görme engelli arkadaşları ile keyifli dakikalar geçirerek farklılıklarımızın bizim bir engel olmadığını, yaşayarak deneyimlediler. Müziğin birleştirici gücüyle kaynaşan çocuklar, bahçede birlikte oyunlar oynadılar. Misafir öğrencilerimize, bu güzel günün hatırası olarak birer melodika hediye ettiler. Onlar da Braille alfabesi ile hazırladıkları “Birlikte Dengedeyiz” yazılı bir kitap ayracını bizlere hediye ettiler. 2-D sınıfı öğrencileri de “Engelleri Aşalım” projesi kapsamında Nilüfer Bizim Ev Engelliler Merkezi İşaret dili öğretmeni Ebru Hanım tarafından “İşaret Dili” eğitimi aldılar. İşaret dilini büyük bir keyifle öğrenen öğrencilerimiz dersin sonunda; kendi isimlerini ve “Günaydın, İyi Akşamlar, Nasılsın” gibi kelimeleri işaret dili kullanarak ifade ettiler.