24.03.2017

TED Bursa Koleji Öğrencileri Harvard Modern Congress Europe’ta

Okulumuz 10. sınıf IB ögrencilerinden Elif Su Ceylan ile 9. sınıf öğrencilerinden Arda Tezcan, geçtiğimiz hafta sonu Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen Harvard Modern Congress Europe (HMCE)’a katılmışlardır. Harvard yöneticilerinin organize ettiği, öğrencilerinin ise yönettiği bu programda öğrencilerimiz hem münazaralara katılıp fikirlerini paylaşmış hem de uluslararası arkadaşlıklar kurup dünya üzerinde süregelen bazı global prolemlere çözümler aramışlardır. Bu sayede öğrencilerimiz yeni bilgiler edinmiş, çeşitli konularda yeni görüşlere sahip olmuş ve görüşlerini ifade etme şansı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz ayrıca dört günlük süreçte bazı Harvardlı öğrencilerle söyleşiler yapmış ve Harvard profesörlerinden kendi alanlarında kısa dersler almışlardır. Bunların yanında programda yer alan eğitici panellerde de katılımcı olarak bulunmuşlardır. Konferans sonunda öğrencilerimiz katılımları dolayısıyla birer sertifikayla ödüllendirilmişlerdir.