20.03.2017

Dünya Matematik Gününü Kutladık

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘’Dünya Matematik Günü’’ okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilere matematiği daha çok sevdirmek, matematiğin eğlenceli yönünü yaşamalarını sağlamak ve matematiğin hayatın içinde olduğunu göstermek amacıyla düzenlenen programımız tüm lise öğrencilerinin katıldığı matematik sorularının yanında güncel soruları da içeren ve zamanla yarışılan Kahoot yarışması ile başladı. Yarışmanın birincisi 11 A sınıfından Zeynep LÜMALI oldu. Öğretmenlerin öğrencilerle takım olarak yarıştığı‘’Ben Bilmem Öğretmenim Bilir‘’ yarışmasında eğlenceli dakikalar yaşandı. Öğrencilerimizin bir dakikada içinde sorduğu sorulara en çok doğru cevabı veren öğretmenimiz Ceyhun YILMAZ yarışmayı kazandı. Yarışma izleyicilerin beğenisini kazandı. Yarışmanın ardından öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ‘’Survivor’da Matematik‘’ videosu izlendi. Öğrencilerimizin Survivor yarışmasını matematiğe uyarladığı eğlenceli film kahkahalar eşliğinde izlendi. Ardından senaryosunu öğrencilerimizin yazıp başarıyla oynadığı “Matematik Tiyatrosu” sahnelendi. Bu tiyatroda rol alan öğrencilerimiz sergiledikleri başarılı performans ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden büyük alkış aldılar. Emeği geçen öğrencilerimize verdiğimiz teşekkür belgelerinin ardından programımız sona erdi.