20.03.2017

Üniversite Tanıtım Gezisi

TED Bursa Koleji'nde, Kariyer Planlama Programının bir parçası olarak her yıl düzenli bir şekilde üniversite tanıtım gezileri yapılmaktadır. Bu yıl, 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla, 17.03. 2017 tarihinde KOÇ ve İstanbul Teknik Üniversitelerinin tanıtım gezisi gerçekleştirildi. Gezi süresince öğrencilerimiz, kariyer hedeflerini belirlerken üniversiteleri yakından görme olanağı buldular. Üniversite öğrencileriyle tanışarak onlardan üniversiteye hazırlanma süreçlerini, üniversitede ders çalışma şeklini, kampüs hayatını öğrendiler. Ayrıca üniversitelerin fiziki-sosyal-kültürel-akademik yapısını doğrudan inceleme ve üniversite yetkililerine sorularını yöneltme olanağına sahip oldular. Yapılan bu etkinlik, öğrencilerimizin bakış açılarında oluşan olumlu değişim akademik hayatlarına artı bir değer katarak, yükseköğrenime hazırlanma süreçlerinde yol gösterici olmuştur.