20.03.2017

“Nazım’ı Yazanlar”ı Ziyaret Ettik

Okulumuzun 10. sınıf öğrencileri, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşan “Nazım’ı Yazanlar” fotoğraf sergisini ziyaret etti. Şairin doğumunun 115. yılında, Nazım’la ilgili araştırmalar yapan, yazılar yazan kısacası şairin daha iyi anlaşılması ve tanınması için emek harcayan 121 araştırmacı, yazar ve oyuncunun fotoğraflarının yer aldığı sergide öğrencilerimiz hem dönem içerisinde tanıştıkları şairi daha yakından tanıma hem de onunla ilgili farklı hikâyeler öğrenme imkanı buldu. Türk Dili ve Edebiyatı ve Sanat bölümlerinin beraber gerçekleştirdikleri bu gezide öğrencilerimiz, Ataol Behramoğlu, Zülfü Livaneli, Ferdidun Andaç, Refik Durbaş, Refik Erduran, Orhan Kemal, Genco Erkal, Kemal Tahir gibi Nazım’ın hayatına dokunmuş nice önemli isimleri farklı bir bağlam içerisinde yeniden anmış oldu.