14.03.2017

Dünya Matematik Günü Kutlamaları

Okulumuz ortaokul öğrencileri “Dünya Matematik Günü” nü bu yıl da coşkuyla kutladı. Hazırlanan programımızda ilk olarak matematiğin doğada, vücudumuzda, günlük hayatımızda, sanatta kısacası her yerde olduğundan yola çıkılarak hazırlanan sunum izlendi. Soru ve cevapların izleyenleri neşelendirdiği bu bölümün ardından “Anaokulu ve Matematikçilerle Birlikte” etkinliklerinin videosu sırayı aldı. 5. sınıf öğrencilerimiz pi sayısı ilgili drama gösterisi yaparken matematik ve müzik ilişkisini örüntü konusu ile bağdaştırdılar. ‘’Matematik hayatınızın neresinde?’’ röportajı sonrasında, ritim örüntü şarkısı tüm okul tarafından birlikte seslendirildi. Programın sonunda yıl boyunca yapılan akıl oyunları yarışması ve chinese masters galipleri ile programda emeği geçen öğrencilere hediyeler verildi.

Chinese masters yarışmasında ödül alanlar:
Ata Birmeç
Burçe Biçen
Ege Bozdemir
Ceylin Sakin
Shahd Esmail Yassir Ahmed
Pelin Lal Taşan

Akıl oyunlarından ‘’ÇİT’’ yarışmasında ödül alanlar:
7. ve 8. Sınıflar
1.Bensu Akbaş
2.Tuna Pilatin
3.Melike Kaygısız