08.03.2017

Ataol Behramoğlu Okulumuz ile Buluştu

Türk şiirinin usta şairlerinden Ataol Behramoğlu, okulumuz öğrencileri ve velileri ile buluştu. Okulumuz öğrencilerinin Ataol Behramoğlu şiirlerinden yola çıkarak hazırladıkları tiyatro, şiir dinletisi ve bale gösterisiyle başlayan program, tüm katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Gösteriler sonrasında öğrenciler ile hayat hikayesini ve deneyimlerini paylaşan Behramoğlu, seçtiği güzel ve anlam dolu şiirleri de öğrenciler ile paylaştı. Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ataol Behramoğlu, onlara şiir yazmanın ve okumanın inceliklerini de anlattı. Uzun bir imza kuyruğu oluşturan öğrencilerle tek tek ilgilenen Behramoğlu, öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu iletti. Öğrencilerin yanı sıra akşam da veliler ile buluşan şair velilere şiirleriyle seslendi. Behramoğlu'nun şiirlerine müzisyen Haluk Çetin bestelediği şarkılarla eşlik etti. Duygu dolu anların yaşandığı dinleti, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Öğrencilerin Ataol Behramoğlu şiirlerinden esinlenerek hazırladıkları resim sergisi de görülmeye değerdi. Bu anlamlı günde TED Bursa ailesini onurlandırdıklarından dolayı duydukları mutluluğu ifade eden İlköğretim Kurumları Müdürü Necati Çakır ve Lise Müdürü Ebru Bekil kendilerine teşekkür ederken, gelecekte tekrar buluşma dileğinde de bulundular.