01.03.2017

14. IB Günü Bienaline Katıldık

TED Bursa Koleji Öğretmenleri, 25 Şubat Cumartesi günü Marmara Kolejinde düzenlenen 14. IB Günü Bienaline katıldı. “IB Eğitimi Rehberliğinde 21’inci Yüzyıla Doğru” temalı günde okulumuz IBDP öğretmenleri İngilizce, Türk Edebiyatı, Matematik, 20. Yüzyılda Türkiye, 2. Yabancı Dil ve CAS (Yaratıcılık-Hareket-Hizmet) alanlarında sunumlar gerçekleştirdiler.

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Christine Yoldaş “Spider Web Discussion; Pushing Students Out Of The Nest”, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Gizem Sevinç ve Sevda Arkan “IB Diploma Programı Türkçe A Dersi Kapsamında Öğrenen Profilini Desteklemeye Yönelik Uygulamalı Ders Etkinlikleri”, Matematik Öğretmeni Gülhan Can Baş “Could We Raise New Euclids Like Ancient Greeks? What Is The Point of Geometry In School Gardens?”, Sosyal Bilimler Öğretmenleri Figen Kılıç ve Meral Dinç “TITC Derslerinde Bilgi Kuramı Uygulamaları”, Almanca Öğretmeni Şenay Şadi Karamanoğlu “Realizing Multilingual IB Students”, CAS Koordinatörü Engin Emlek ve CAS Koordinatör Yardımcısı Fulya Kahraman “New Regulations In CAS” konulu sunumlarıyla IB Bienali’ne katkı sundular. Ayrıca öğretmenlerimiz eşzamanlı oturumlarda katılımcı olarak yer aldılar.

Ulusal ve uluslararası eğitimcilerin “En İyi Uygulama Örnekleri, Genel Eğitim, Disiplinler Arası Öğretim, Çapraz Müfredat, Kütüphane ve IB Yönetimi” gibi başlıklarda sunumlar gerçekleştirdiği bu günde TED Bursa Koleji Öğretmenleri, yaşam boyu öğrenme prensibiyle değerli deneyimler edinip kendi deneyimlerini diğer eğitimcilerle paylaştılar.