23.02.2017

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sedat ÖRSEL 23.02.2017 Tarihinde Okulumuz Öğrencileriyle Buluşuyor

Kariyer Planlama Programı kapsamında “Okul İçin Değil Yaşam için Öğreniyorum” başlıklı konferansı ile lise ve 8. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelecek.8. sınıf öğrencilerimiz liseye geçiş oryantasyon programı kapsamında konferansa katılacaklardır. Değerli akademisyen Sedat ÖRSEL, öğrenmenin belirli dönemleri atlamaya yarayan bir araç olmaktan çok yaşamda amaç olması gerektiğini belirterek her yaştan bireyin yeni bilgiler öğrenmeye nasıl ihtiyaç duyduğunu gençlere somut örneklerle açıklayacak.

BİYOGRAFİ
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Okul yıllarında demirci ve karikatürist olarak çalıştı. 1967’de, Türkiye’de TV yayınlarını başlatan ilk TRT ekibinde prodüktör olarak dramalar yaptı. İngiltere, Japonya ve BBC’de TV Yayıncılığı, İşletmeciliği ve Reji Öğretmenliği eğitimleri gördü. TRT’de yapımcılık , idârecilik, Eğitim Merkezi, Dış Yapımlar, TRT-INT ve AVRASYA TV’nin kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Dünyayı defalarca dolaşarak TRT yapımlarını büyük Film ve TV Program Marketlerinde ilk kez sattı. Yabancı TV’lerle çok sayıda ortak yapıma imza attı. 1992’de, 25 yıl aralıksız çalıştığı TRT’den, TV Daire Başkanı ve Genel Md. Yardımcısı Vekili iken emekli oldu. 1992’de Alo Bilgi Grubu Genel Koordinatörü oldu. 1993’de KOÇ Holding’e bağlı Time-Warner, Canale Plus Ortaklığı olan EKO TV’nin (şimdiki CNN TÜRK) kurucu Genel Müdürlüğünü yaptı. 1977’den itibaren TRT’nin yanısıra, Devlet ve Vakıf Üniversitelerinde çeşitli medya dersleri verdi. Kuruluşundan beri İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde “Medya İşletmeciliği” ve “TV Kariyerleri” derslerinin yanısıra Üniversite adına konferans ve seminerler veriyor. Çeşitli kuruluşlara Telif Hakları, TV İşletmeciliği, Medya İlişkileri, Kriz Yönetimi ve Kriz İletişimi, Retorik ve Beden Dili konularında danışmanlık yapıyor. TV Program yapımcısı ve yönetici olarak; Sedat Simavi başta olmak üzere 14 kez ödül aldı. 1992’de “Yılın Başarılı Kamu Görevlisi” seçildi. Avrupa Konseyi ile Avrupa-Asya Yayın Birliklerinin çeşitli komisyonlarında TRT ve Türkiye’yi temsil etti. İngilizce biliyor. Heykel yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi.