20.02.2017

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne Gezi

2. sınıflar olarak 17.02.2017 “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezine” bir gezi düzenledik.
Bilim Merkezi öğrencilerimizde;
• Bilimsel farkındalık yaratma,
• Bilimin günlük hayattaki kullanım alanlarını gösterme,
• Öğrencilerimize bilimi sevdirme, onları bilim insanı ve kâşif olma yolunda cesaretlendirme konusunda farkındalık sağlamıştır.

Bu gezimizde hem eğlendik hem öğrendik. Bizim için kurulan deney istasyonlarında “ hava ve su hortumlarının nasıl oluştuğunu, çizgi filmlerin nasıl yapıldığını öğrendik. Hız deneylerini hem şaşırarak hem de keyif alarak öğrendik. Deney istasyonlarındaki keşfimizin ardından “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Şovu”nu izledik. Gösteride hava ve hava basıncıyla ilgili bilimsel gerçeklerin öğrenci düzeyine uygun olarak dramatize edilmesi öğrencilerimizin gösteriye aktif katılımını sağladı. Son olarak öğrencilerimiz bilimi genç kuşaklara sevdirmek ve analitik düşünce yapısına sahip geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla açılan “Devr-i Dinozor” sergisini ziyaret ettiler. Dinozorların büyülü dünyasında çıktıkları keşiften keyifle ayrıldılar.