17.02.2017

IB Öğrencilerinden “Mutfaktaki Bilim”

Grup 4 Projesi; IB Diploma Programı (IBDP) öğrencilerinin Fen grubu derslerinde (Fizik, Kimya ve Biyoloji) edindikleri bilgilerle bilimsel veya teknolojik bir konuyu günlük hayatla bağdaştırarak açıklamak üzere yaptıkları farklı disiplinleri içeren ortak bir çalışmadır. Öğrenciler küçük gruplar halinde ilgi alanlarındaki bir konu üzerine araştırmalarını gerçekleştirirler. Grup olarak aynı konunun farklı bölümlerini araştırabilecekleri gibi farklı konuların benzer yönlerini de bir araya getirebilirler. Bu yıl 11A ve 11B sınıfı öğrencilerimiz “Mutfaktaki Bilim” konusu üzerine farklı araştırma konularında çalışmalarını gerçekleştirmişler ve bunun sonucunda elde ettikleri bilgileri 10. Sınıf IB öğrencilerine sunmuşlardır. Proje sonucunda hem 11. sınıf hem de 10. sınıf öğrencileri derste öğrenilen bilgilerin günlük hayattaki olayları açıklamada bu denli yararlı olabileceğini tahmin etmediklerini, bu proje ile kendilerinde önemli bir bilinç oluştuğunu ve Fen grubu derslerini bundan sonraki süreçte daha ilgili takip edeceklerini belirtmişlerdir.