18.01.2017

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Gezimiz

7. sınıf öğrencilerimizde bilimsel farkındalık yaratmak,bilimin günlük hayatındaki kullanım alanlarını göstermek ve bilimi sevdirmek amacıyla Ocak ayının ilk haftasında Bursa Bilim Teknoloji Merkezini gezdiler. Merkezde ilkilk etkinlik görsel deney şovdu. Deneylere aktif katılım sağlayan öğrencilerimiz bilimin iç yüzünü yaparak ve yaşarak öğrendiler. Daha sonra merkezdeki deney alanlarını serbestçe gezerek bütün düzenekleri kullanma imkanına sahip oldular. Deney düzeneklerinin yanı sıra merkezde kurulan iki sergiyi de öğrencilerimizce incelendi. Dinozor çeşitliliğinin sergilendiği ilk müzede geçmişte yaşamış dinozorların maketleri ve özellikleri yakından incelendi. Ayrıca sergi öncesinde eğitmenler kısa film eşliğinde dinozor çeşitliliği ve neden yok oldukları hakkında teorik bilgilendirme yaptılar.Diğer sergi ise bilim adamlarının 800 ve 1600 yılları arasında hayata geçirdiği Altın Çağ sergisiydi. Öğrencilerimiz bilim adamlarının yaptığı icatları uygulamalı olarak görme fırsatı yakaladılar.