18.01.2017

Hazırlık Atlama Sınavı Hakkında Önemli Duyuru

Sayın Veli,
Bilindiği üzere her sene öğrencilerimiz Cambridge PET ve TOEFL Junior gibi uluslararası sınavlara girebilmektedir. TED Genel Merkezince 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle bu sınavların, Lise İngilizce hazırlık atlama sınavında KISMİ muafiyet sağlaması kararı alınmıştır. Bu bağlamda hazırlık atlama sınavlarında aşağıdaki konularda sizleri bilgilendirmek isteriz.

8. sınıfı bitiren veya Lise Hazırlık sınıfını bitiren öğrenciler için:
• TOEFL Junior Comprehensive sınavının OKUMA (Reading) ve DİNLEME (Listening) bölümlerinin her ikisinden 160 üzerinden en az 150 almış olan öğrenciler, okul tarafından hazırlanan Hazırlık Atlama Sınavının sadece YAZMA (Writing) bölümüne girerler, başarılı kabul edilmek için okulun hazırladığı YAZMA (Writing) bölümünden 100 üzerinden 70 almak zorundadırlar.
• Cambridge PET sınav sonucu 170 üzerinden 140 olan öğrenciler okul tarafından hazırlanan Hazırlık Atlama Sınavının sadece YAZMA (Writing) bölümüne girerler, başarılı kabul edilmek için okulun hazırladığı YAZMA (Writing) bölümünden 100 üzerinden 70 almak zorundadırlar.
• TOEFL Junior Comprehensive sınavının OKUMA (Reading) ve DİNLEME (Listening) bölümlerinin birinden 149 ve altında almış öğrenciler okul tarafından hazırlanan hazırlık atlama sınavına girmek ve 100 üzerinden 70 almak zorundadırlar.
• Cambridge PET sınav sonucu 139 ve altında almış öğrenciler okul tarafından hazırlanan hazırlık atlama sınavına girmek ve 100 üzerinden 70 almak zorundadırlar.
• Cambridge PET veya TOEFL Junior sınavlarından gerekli olan notları 7. Sınıfta almış olan öğrencilerin de sınav sonuçları geçerli sayılacaktır.

TED Bursa Koleji’nde Hazırlık okuyan öğrenciler için:
• İngilizce dersinin 2 dönem ortalaması 50 puanın altında kalan ve yukarıdaki sınav şartlarını yerine getirmeyen öğrenciler bir sonraki eğitim-öğretim yılı başında yapılacak olan hazırlık atlama sınavına girmek zorundadırlar.
• Cambridge PET veya TOEFL Junior sınavlarından birinin şartlarını yerine getirip okulun hazırladığı YAZMA (Writing) sınavından geçemeyen öğrenciler bir sonraki eğitim-öğretim yılının başında yapılan YAZMA (Writing) sınavına tekrar girmek zorundadırlar.

Dear Parent,
As you know, every year our students enter international exams such as Cambridge PET and TOEFL. As of the 2016-2017 Academic year, the Central Office of TED Schools have decided to apply these exams as a partial exemption exam for the High School Prep Passing exams. Therefore, we would like to inform you about the following topics concerning the Prep Passing exam.

Concerning the students who graduated from the 8th grade or prep classes:
• Students who receive 150 out of 160 points in the READING and LISTENING Sections of the TOEFL Junior Comprehensive Exam will only enter the Writing Section of the Prep Passing Exam. To be successful in this exam, they must get 70 out of 100 points from the writing section.
• Students who scored 140 out of 170 points in the Cambridge PET Exam will only enter the WRITING Section of the Prep Passing Exam. They must get 70 out of 100 points in the WRITING Section in order to pass this exam.
• Students who scored below 149 points in the READING and LISTENING Sections of the TOEFL Junior Comprehensive Exam must take the entire Prep Passing exam and receive 70 out 100 points so as to pass.
• Students, whose PET exam results are below 139 must enter the Prep Passing exam and receive 70 out of 100 in this exam in order to pass.
• Students, who passed PET and TOEFL Junior Exam in the 7th grade will not retake these exams.

Concerning the Prep Students in TED Bursa College:
• Students, whose average grade is below 50 in two academic terms and who cannot meet the criteria mentioned above, are required to enter the Prep Passing exam that will be given at the beginning of the next academic year.
• Students who achieved the required scores in one of the exams mentioned above but failed in the writing exam prepared by the school, must retake the WRITING portion of the Prep Passing exam which will be given at the beginning of the next academic year.