04.01.2017

YGS Başvuruları Başladı

2017 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) 12 Mart 2017 tarihinde tüm Türkiye´de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda aktif olarak eğitim gören 52 son sınıf öğrencimiz YGS-LYS heyecanı yaşıyor. 2017 YGS´ye girecek öğrencilerimiz başvurularını 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında okulumuzdan yapacaklardır. 2017 LYS Başvuruları 12.sınıflardan sorumlu Lise Müdür Yardımcımız tarafından 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Okulumuz öğrencileri ÖSYM sistemine ilk defa kayıt olacaklarından dolayı, kayıtlarını mutlaka okulumuzdan yaptırmaları gerekmektedir. Son sınıf öğrencilerimizin başka bir okuldan/ kurumdan başvuru yapmaları mümkün değildir. Öğrencilerimiz, öncelikle başvurularını okulumuzdan yapacak, ardından sınav ücretini bankaya yatıracaklardır. Başvuru esnasında ilgili müdür yardımcımız tarafından kendilerine verilecek başvuru evrakında öğrencilerimizle ilgili bilgiler ve kişisel şifreleri yer alacaktır. Öğrencilerimizin bu evrakı saklamaları gerekmektedir. Bu evrakta yer alan şifre ile bundan sonraki tüm işlemlerini (sınava giriş yerleri, sınav sonuçları vb.) ÖSYM´nin internet sitesinden yapacaklarından, bu şifreyi hiç kimseyle paylaşmamaları ve sisteme ilk girişte şifrelerini değiştirmeleri güvenlikleri açısından önem taşımamaktadır. Başvurularla ve YGS-LYS sınavlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linki tıklayarak ÖSYM Web Sitesinde 2017-ÖSYS Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.